3D nyomtató pályázat

Véget ért a CraftUnique és Magyar Modellező Szövetség közös, 3D nyomtató pályázata, melynek keretén belül az érdeklődő klubok egy-egy 3D nyomtatót kaptak kölcsön a megmérettetés idejére.

A beküldött pályamunkák remekül szemlélteik, hogy ez a napjainkban már könnyen hozzáférhető technológa milyen módon tudja a modellezést segíteni, modernizálni.

Az elkészült darabok jól mutatják, hogy kis kivétellel a 3D nyomtatás minden szakágban felhasználható, legyen szó egy egyszerű alkatrész vagy egy komplett modell elkészítéséről.

A pályázat részeként a CraftUnique munkatársai igyekeztek a modellezőknek minél több ismeretet átadni a készülékek felhasználásáról és a technológia alapjairól, valamint a szükséges szoftverek kezeléséről. Sok segítséget jelentett a Filamánia Kft. részéről történt felajánlás is, tőlük az egyes anyagokkal kapcsolatos ismeretekre tehettek szert az érdeklődők.

A páylázati időszakban érkezett visszajelzések alapján kirajzolódott egy tanulási folyamat képe ami a kezdeti időben természetesen több időt emésztett fel, de a megszerzett tudással együtt a kitűzött célok is változtak. A modellezők egyre komfortosabban, bátrabban fordultak a technológiához amit a pályamunkák sokszínűsége is mutat.

A pályamunkák elbíráslása 2018.06.19-én lesz, eredményhírdetés az MMSZ hivatalos honlapján és a Facebookon.