5. Jetmodell találkozó

Immáron hagyományosan június első hétvégéjén került megrendezésre az 5. Jetmodell találkozó, és modell repülőnap a Győri Sokoró-R/C Repülő Modellező SE, rendezésében.

A rendezvény, nem csak Európában, de a meghívott vendégek névsora és az ilyen volumenű rendezésnek köszönhetően a világ élvonalában is meg álja a helyét.

Mind a kilátogató nézősereg, és a modellezők maximálisan elégedettek lehettek, mert a szervezők nagyon kitettek magukért. A legnagyobb nevek közül páran: Markus Rummer, alias Mr Low, aki 3d Jetjét, és 4D repülőgépét hozta el, így ilyen látványban, kis hazánkban először lehetett része a nagyérdeműnek. Robert Carollo, Günther Kutter, Frank Pausewang, Robert Sixt, Michael Binninger, Karl Szmrtyka, Emmerich Deutsch, Mayer Béla, és a Magyar modellezők krémje is jelen volt.Persze a helyi modell egyesület kimagasló tehetségei is, megmutatták tudásukat! Kunert Dávid, mindenki által csak Kis Kunertnek ismert és jó barátja Nagy Krisztián is elragadtatta a nézősereget. Az egész napos program a modellek repítése mellett magába foglalt tombolasorsolásokat is, melyeken értékes díjakat lehetett nyerni. Külön volt tombolasorsolás a nézőknek, és külön a modellezőknek!

Nézői tombola fődíj egy fél órás sárkány repülés volt Győr felett melyet a helyi klub tiszteletbeli tagja Gömböcz István (Gömbi) ajánlott fel. Volt még igazi helikopter bemutató, siklóernyős bemutató, melyet Kis Pál az Easy Fly siklóernyős szakosztály tagja repülte. Elképesztő fordulóival a földtől alig pár méterre kerülgette a felfújt pilonokat. Az est beálltával előkerültek a ledekkel felszerelt repülők, és helikopterek.A nap ezen része felért egy másik rendezvénnyel, hiszen itt is olyan csodákat lehetett látni, amit az országban még sehol. Robert Fasser még nem repült Magyarországon és egy olyan bemutatót hozott, hogy mindenkit hatása alatt tartott jó ideig. Ezzel még nem ért véget a show, mert a felállított óriás sátorban zenés táncos mulatságot tartottak a hajnali órákig.

Mindenképp óriási elismerés illeti azokat az embereket, akik odaadó munkájukkal, segítették az esemény létrejöttét, és a Sokoró RC minden tagját, hogy megmutatták így kell ezt csinálni!

Bízunk a folytatásban, és ha minden jól megy jövőre egy újabb hatalmas show műsort láthatunk a SRCM repterén!

Ujvári Szabolcs
SRCM klubtag