Magyar győzelmek az RC motorcsónak Európa Ligában

2018. április 6. és 8. között az olaszországi Gonzaga adott otthont a rádiótávirányítású motorcsónakok 2018-as IMBRA Európa Liga sorozatának első fordulójára. Berta András révén 2 géposztályban és az összetett értékelésben is magyar győzelem született.

Összesen 15 ország csapata képviseltette magát a szezon első komoly nemzetközi regattájá, köztük a házigazda olaszok mellett Anglia, Németország, Franciaország, Hollandia, Belgium és Magyarország is kifejezetten erős küldöttséget delegált. A magyar csapat kiemelkedően eredményes volt, hiszen Berta András révén a 3,5 és a 7,5 köbcentis géposztályban is első helyezést szereztünk, András ráadásul a minden kategóriát figyelembe vevő összesített értékelésben is első lett. Szintén pontszerzőként, 4. helyen zárt Kápolnai Attila a 27 köbcentis kategóriában.

Ez a verseny az augusztusi franciaországi világbajnokság egyik főpróbájának is tekinthető, ezért külön öröm, hogy ilyen jó eredményeket tudtunk elérni egy nagyon erős, közel VB szintű mezőnyben – mondta Berta András, immár csapatvezetői minőségében.

Folytatás május 4-6-án az idei IMBRA Endurance Magyar Bajnokás első futamán Orosháza-Gyopárosfürdőn, ahova a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.