Red Bull AirRace 2018

Az idei Red Bull Air Race-t megelőző pénteken egy órára megnyílt a tököli reptér az érdeklődők számára is. Nyitás előtt negyed órával nagyjából száz ember lézengett a kijelölt parkolóban.Végig tekintve a beton szélén álló autókat és gyülekezők öltözetét eszembe jutott a klasszikus jönnek a csehek felkiáltás de gyorsan tegyük is múltidőbe, mert itt vannak. A versenysorozat állomásai közül Budapest érhető el a leghamarabb Martin Sonka rajongói számára ezért nem érdemes meglepődni, hogy mennyien gyűltek össze Tökölön. A magyar rajongók viszont szomorúan vehették tudomásul, hogy Besenyei Pétert elszólította a kötelesség, így vele ezen a napon sajnos nem találkozhattunk.


A látogatókat néhány kivétellel a csapatok pilótái a gépeik társaságában várták, betárazva autogrammok százaival. A látványhoz a megfelelő hátteret a Flying Bulls gépei biztísították. Volt ahol a technikusok még folyamatosan dolgoztak. Nyitás után Martin Sonka előtt hatalmas tömeg alakult ki ami az előzmények fényében érthető.

A pilóták végtelenül kedvesek és türelmesek voltak. Mike Goulan bemutatta szerintem élete leghosszabb mosolyát egy kissrác kedvéért. A közös fotó elkészültét a mama és a telefon konfliktusa hosszú ideig veszélyeztette. A verseny egyik nagy örgje Kirby Chambliss a maga lazaságával hozta a kötelező kört. A kezdés után nagyjából negyed órával elstartolt a Flying Bulls köteléke akiknek köszönhetően egy látványos bemutatót nézhettek végig az érdeklődők. Összességében egy remek hangulatú egy órát biztosítottak a szervezők. Remélhetőleg jövőre lesz ismétlés.