Az elnökség bejelentése a további működéssel kapcsolatban

Kedves Sporttársak!

Az MMSZ elnökség lemondott tagjainak kötelezettsége a szövetség törvényes működésének fenntartására a mai nappal lejárt. Tekintettel azonban a járvány miatt kialakult helyzetre, az elnökség a 60 nap lejárta után is biztosítja a törvényes működést. Olyan döntéseket azonban nem hozunk, amelyek várhatnak az új elnökség megválasztásáig.

Az utóbbi hetekben a következő intézkedéseket hoztam:

·     Elkészítettem a 2019-es pénzügyi jelentést és a 2020-as pénzügyi tervet, miután az EMMI támogatási szerződés megkötéséhez ezek elengedhetetlenek. A 2020-as pénzügyi tervben olyan tartalék sorokat hagytunk, melyeket év közben módosítani lehet. A jelenlegi sorok a támogatási szerződés megkötését már lehetővé teszik. Szerencsére a támogatási rendszer lehetővé teszi, hogy indokolt esetben még akár októberben módosítsuk a szerződést. 

Az adatok teljes részletességben itt tekinthetők meg:https://1drv.ms/x/s!Ak18o6vSvBsjiZIvCVxc8D7gicY7Hw

·     Baksa Zsolt elkezdte a fejlesztését egy elektronikus szavazó rendszernek, mely a tagnyilvántartó rendszeren alapszik. Miután rendkívüli küldöttgyűlés esetén az alapszabály lehetővé teszi az elektronikus szavazást, így ennek az eszköznek a segítségével lehetőség lesz a küldöttgyűlés hatáskörébe tartozó döntéseket meghozni.

·     Az MMSZ alapszabályt úgy módosítottuk, hogy az megfeleljen a valós működésnek, és csakis vállalható kötelezettségeket és felelősséget rójon az elnökségre. A módosítások jóváhagyására az elnökség tagjai jövő hét közepéig kértek haladékot, amit azt követően még egy ügyvédnek is jóvá kell hagyni. Reményeim szerint ez legkésőbb május középig megtörténik.

A módosított alapszabály elnökségi tagok által történt jóváhagyását követően az SZMSZ harmonizálását fogjuk elvégezni. A cél ott is az alapszabállyal és a valós folyamatokkal történő szinkron megteremtése. Szeretném ezt is befejezni május 2. hetéig.

Amint az elektronikus szavazási rendszer elkészül és megbízhatóan működik, akkor összehívunk egy rendkívüli küldöttgyűlést, aminek fő napirendi pontjai a 2020-as költségvetési terv jóváhagyása, a módosított alapszabály elfogadása és a harmonizált SZMSZ bemutatása lesz.

Ezt követően lehet összehívni az új elnökséget megválasztó küldöttgyűlést.

Az lemondott elnökség tagjai bejelentik, hogy amennyiben a módosított alapszabályt a küldöttgyűlés megszavazza, továbbá az SZMSZ-re vonatkozóan egyetértés alakul ki, akkor jelöltetik magukat az új elnökségbe is. Természetesen a már beérkezett jelölt és az ezt követően beérkező új jelöltek is szerepelni fognak a jelölt listán.Hársfalvi Pál
MMSZ Elnök