Berta András kétszeres világbajnok

Lezajlott az IMBRA VB, Berta András két egyéni világbajnoki címet szerzett!


A szombati döntőkkel értek véget a lengyelországi IMBRA hajómodell világbajnokság küzdelmei. Berta András a 3,5-es és 7,5-es kategóriában is világbajnoki címet szerzett, ezzel megismételte 2016-os teljesítményét. A “dupla duplázás” annyira nem jellemző erre a kiegyensúlyozott szakágra, hogy az IMBRA Endurance VB-k történetében először fordult elő.


Szintén "A" döntős volt 7,5-ben Tarr Tamás, valamint 27-ben Szénási Noémi. "B" döntőben szerepelt 3,5-ben Csikós Ádám és 27-ben Kiss Zsolt. Az Endurance éremtáblázaton Franciaország mögött Magyarország a 2. helyen végzett.

Berta András rövid, személyes hangvételű értékelése:
“Szép nap volt a tegnapi, jó kis hét volt ez az elmúlt hét, mindenkinek nagyon köszönöm a szurkolást, tényleg éreztem végig a Világbajnokság alatt. Szuper volt a csapategység kint és mindig nagyon fontosnak tartom kiemelni, hogy az ilyen sikerek egytől egyig a teljes magyar mezőnynek szólnak, annak a kb. 50-60 embernek, akikkel rengeteg időt töltöttem együtt a vízparton, és akik megtanítottak versenyezni az elmúlt évtizedek során.

Köszönöm a családnak, Zsuzskának, Panninak, Nórinak és a barátoknak, akik otthon a képernyők előtt izgulták végig a döntőket! És van egy ember, aki nélkül ez biztosan nem jöhetett volna létre: nagyon köszönöm, hogy végig mellettem állsz, Apu!”