DMBK – veresegyházi Játékparádé

A Dunamenti Modellezők Baráti Kör - Egyesület (DMBK) 2018. június 3-ára meghívást kapott Veresegyház városától a „Játék Parádéra”, a hagyományosan megrendezendő családi játékos élmény napra. A játék tervezők és játékfejlesztők kínálta több száz izgalmas és különleges játék bemutatása, kipróbálása nemcsak a gyerekeknek, de szüleiknek is tartalmas időtöltést kínált.

A városháza előtti tér kellemes környezetében, rendkívül színvonalasan megrendezett eseménybe tematikusan illeszkedett a DMBK bemutatkozása, ugyanis az Egyesület több irányú működésének egyik kiemelt célja, hogy a modellezés megismertetésén, népszerűsítésén túl utánpótlást neveljen.A fiatal korosztályok érdeklődésének felkeltése a repülőmodellezés iránt, bevonása egy közösségi, klubszintű tevékenységébe az elméleti ismeretek megszerzését és manuális készségek fejlesztését is szolgálja. Ki nem mondott cél, hogy időről-időre kimozdítsuk a fiatalokat számítógépük virtuális világából a szabad ég alatti valós világba, ahol természeti környezetben - sokféle kreativitást igénylő hobbi keretében – gyakorolhatják, fejleszthetik képességeiket.

A sok-sok gyermek és szüleik érdeklődésére a klub tagjai repülőgép és helikopter modellek, elektromos és robbanómotorok bemutatásán keresztül ismertették azok működését. A szétosztott szórólap felhívja figyelmüket az Egyesület honlapjára (www.dmbk.hu), ahol érdeklődést felkeltő filmek és fotók mutatják be a repülőmodellezés tevékenységét és rendezvényeit, a rendezett, légtérengedéllyel rendelkező Dunakeszi modellrepülőtér mindennapi életét.

A lelkes érdeklődők részéről megfogalmazott kérdések egyike az Egyesület fejlődése szempontjából is további feladatot jelöl ki: azt, hogy a fiatalok jövőbeli neveléséhez elengedhetetlen egy egész évben igénybe vehető műhely, klubhelység kialakítása, amelyhez a klubtagok lelkes és szakértő közreműködése mellett természetesen anyagi támogatók, szponzorok is kellenek.

A DMBK Egyesület nevében köszönjük Veresegyház városának, személyesen Pásztor Béla polgármesternek, a szívélyes fogadtatást, és nem utolsó sorban az ebédet és sok-sok üdítőt, amellyel a közreműködő klubtagokat ellátták.

Dunakeszi, 2018. 06.03.
DMBK Vezetősége és tagjai