Európa Liga győzelem az Endurance 7,5 motorcsónak kategóriában


A Műegyetemi Modellező Klub színeiben Berta András nyerte a robbanómotoros rádiótávirányítású motorcsónakoknak kiírt iMBRA Európa Liga 7,5-es kategóriáját. Az egész éves sorozat összesen 8 fordulóból állt, amelyeken 16 országból 54-en szereztek bajnoki pontokat. A teljes indulószám az év során megközelítette a 150 főt, így ez minden idők legnépesebb Európa Liga mezőnye volt.

András az olasz és magyar fordulók megnyerésével, valamint a szlovén fordulón megszerzett 3. helyezésével biztosította be a bajnoki címet. A győzelemnek köszönhetően már biztosan kvalifikálta magát a 2020-ban Olaszországban megrendezésre kerülő Világbajnokságra is.

 “Az idei franciaországi világbajnokság nem alakult túl szerencsésen a számunkra, sajnos nem sikerült a címvédés. De ezért is örülök, hogy legalább az év végére sikerült egy ilyen komoly sikert elérnünk és visszaszereznünk némi önbizalmat. Ezúton is köszönöm édesapám, Berta Sándor segítségét, aki nélkül mindez nem jöhetett volna létre . Szintén köszönöm a szponzoraimnak a kiváló minőségű Novarossi motorokat és Jets üzemanyagokat.” – tette hozzá Berta András.

7,5 kategória végeredmény:

1. Andras Berta (HUN) – 52 points
2. Markus Schwab (GER) – 50 points
3. Mario Wiegandt (GER) – 34 points