Elnökségi értekezlet emlékeztető

Melléklet: 
CsatolmányMéret
PDF ikon elnoksegi_emlekezteto_2021_majus_12.pdf262.22 KB

Emlékeztető

 

MMSZ Elnökségi ülésről 2021. május. 7 19:00 Google meet konferencia.

 

Jelen vannak:

Hársfalvi Pál elnök, dr Reé András alelnök.

Dr Bognár Géza, Fally György, Lekszikov Zsolt elnökségi tag.


Az elnökségi ülés egyetlen napirendi pontja az éves rendes küldöttgyűlés lebonyolításának és napirendi pontjainak megtárgyalása.

 

Tekintettel arra, hogy nem lehet tudni, hogy a május végéig tartó jelenlegi veszélyhelyzet meghosszabbításra kerül vagy nem, az elnök javaslata, hogy ne legyen küldöttgyűlés összehívva, hanem csak a legszükségesebb kérdések megtárgyalására legyen online szavazás, és a többi napirendi pont kérdésében csak a vészhelyzet megszűnését követően személyes küldöttgyűlésen legyen döntés.

 

A jelenlévők egyetértettek abban, hogy a személyes küldöttgyűlés lebonyolítása még szabadban is kockázatos, továbbá abban is egyetértettek, hogy a mérlegbeszámoló elfogadásán kívül, nincs olyan kérdés napirenden, amiben az elnökségnek ne lenne joga dönteni, azzal a kitétellel, hogy a törvényben meghatározott esetekben a döntést a küldöttgyűlésnek a veszélyhelyzet végét követően három hónapon belül meg kell erősíteni.

 

Az elnökség ezért az alábbi módon határozott:

1.      

Éves rendes küldöttgyűlés a veszélyhelyzetet követően lesz összehívva.

2.     

A tagoknak a mérleget kell elfogadni, annak érdekében, hogy a mérlegbeszámoló határidőre beadható legyen.

3.     

A mérleget az online szavazó rendszeren keresztül kell elfogadtatni.

4.     

Miután a jogszabály lehetővé teszi 15 napos határidővel az online szavazást, ezért a meghívókat legkésőbb május 12-g kell kiküldeni.

 

Az elnökség megbízza Hársfalvi Pál elnököt a szavazás összehívásával és levezetésével a MMSz online gyűlés rendszerén keresztül.

 

Az elnök az ülést 20:45 perckor bezárta.

 

 

Budapest 2021 05.12

 

 

Hársfalvi Pál

elnök