Nemzetközi kapcsolatok

A Fédération Aéronautique Internationale (FAI) a légisportok világszervezete. 1905 október 14-én alakult, székhelye a svájci Lausanne-ban található. Világszerte nyilvántartást vezet a repüléstechnikai tevékenységekről, beleértve a léghajózást a légimodellezést és a pilóta nélküli légi járműveket valamint az űrrepülést is.

 

Az EFRA a Rádióvezérlésű Modellautók Európai Szövetsége melyet 1973-ban alapítottak, székhelye Svédországban található. Alapító tagjai Franciaország, Németország, Nagy-Britannia, Hollandia, Olaszország és Svájc nemzeti szövetségei voltak. Célja, hogy a tagországok szakági vezetése megtartása mellett egy homogén kontinentális szabályrendszert biztosítson. A tagszervezetek száma mára harmickettőre emelkedett.
 

A NAVIGA a hajómodellező sport világszervezete. Célja a hajómodellezés népszerűsítése és kapcsolatteremtés a tagszervezetek között valamint a hajómodellező versenyek szabályrendszerének biztosítása valamint a sportági világbajnokság megszervezése. Tagságát főként az egyes nemzeti szövetségek alkotják de tagja lehet olyan modellező klub is amelynek országában nem működik országos szintű szervezet.