MYLAPS időmérő-rendszerhez jeladó beszerzés

Pályázat neve: 
MYLAPS időmérő-rendszerhez jeladó beszerzés
Pályázat státusza: 
Kifizetett
Általános adatok
Pályázat azonosítója: 
149
Pályázó egyesület neve: 
Homokbödöge Sport Klub
Taglétszám: 
24 fő
MMSZ célirány: 
Utánpótlás
Pénzügyi adatok
Önrész: 
189 000 Forint
Igényelt összeg: 
438 338 Forint
Teljes költség: 
627 338 Forint
Önrész aránya: 
30.13%
Projekt dátumok
Kezdő időpont: 
2021. 09. 09
Kezdő időpont: 
2021. 09. 01.
Záró dátum: 
2021. 09. 09
Záró dátum: 
2021. 12. 31.
Csúsztatható?: 
Nem
Ütemezés: 
1

Tisztelt Magyar Modellező Szövetség !

Egyesületünk 2011-től  időmérésekkel egybekötött edzésnapokat versenyeket, Klubversenyeket szervez, 2017-től éve folyamatosan részt vesz a Magyar Bajnokság futamainak  megrendezésében, lebonyolításában.
Az időmérő rendszer alapelemeit a Decodert és az Időmérő szoftvert az elmúlt időszakban saját anyagi forrásait felhasználva szerezte be a Klub.
A Klub jelenlegi taglétszámának 20%-át ( 7 versenyző palánta ) utánpótlás korosztályba tartozó versenyzők teszik ki ,közülük is kiemekedő teljesítmény nyújt egyik versenyzőnk, aki a felnőtt mezőnyben a legjobbak között is dobogos helyezéseket ér el !

A nemzetközi és hazai modell-versenyeken használt MyRCM időmérő rendszer decoderének 4.5 frissítése kizárja a korábbi firmware –rel rendelkező decoderek, az új típusú  RC4 transzponderekkel és a  nem MyRCM által gyártott jeladók olcsóbb „noname” használatát. .Ezzel az állapottal a MyRCM olyan helyzetet teremtett , hogy beszerezni már csak az új RC4 jeladókat lehet, de ezek viszont nem használhatók a jelenleg használatban lévő dekoderünkkel. Ha elvégezzük a dekoder frissítését akkor viszont  elengedhetetlenné teszi a régebbi verziójú RC3 személyi jeladók (Transponderek) cseréjét mellyel jelenleg a versenyzők jelentős hányada ,kb 80%-a rendelkezik, és azokat, a versenyzőknek osztott jeladókat is, akik nem rendelkeztek jeladóval. Ezért indokolt, a RC4 Hybrid jeladó választása, mivel ezt a tipust tudjuk jelenlegi dekoderünkkel használni, de ha egységesítve lesz országosan is az RC4 verzióra úgy ezek a hybrid eszközök az új verzióval is működnek!
Az  osztott jeladókra mindenképpen szükség van, hiszen a sportággal csak ismerkedő modellezőknek, nincsen jeladójuk. Jellemzően, akinek megtetszik ezen sportág, azok később vásárolnak saját jeladót, de akik próbálgatják azoknak nincs, nekik biztosítanunk kell. Elsősorban az utánpótlás nevelési programban lenne a legjelentősebb a szerepe.
A versenyek rendezésének nélkülözhetetlen és edzések fontos eleme az időmérés. Az autózás, versenyzés, edzések, aminek fontos eleme az időmérés. Így láthatóvá válik a versenyző felkészülésének eredménye, esetleges fejlődési irányok meghatározása .
Jellemzően a versenyzők egymást, illetve a sportággal ismerkedő személyeket kisegítették jeladóval, de ez most ebben a helyzetben már nem fenntartható mivel az ő saját tulajdonukat képező jeladókjukat is cserélni kell.
A többfajta jeladóból azért az az  15 db RC4 Hybrid jeladóra esett a választásunk, mert ez az egyetlen jeladó, mely a világ bármely pontján, bármelyik rendszerrel jelenleg kompatibilis.
Nagyobb mennyiségre lenne szükség, de a versenyzők  jelentős hányada, tervezi hogy meg fogja maga vásárolni.
A pályázathoz csatoljuk a gyártó hivatalos web oldalán található árat, leírást. Az ajánlatban szereplő összeget, napi MNB közép árfolyamon tüntettük fel .
A jeladók beszerzése meghaladja lehetőségeinket, a magas költségek miatt, most ehhez kérünk támogatást a Szövetségtől. A beszerzés megvalósításához Klubunk a szükséges önrésszel a bankszámláján rendelkezik.
Az időmérő rendszer működtetéséhez a többi szükséges eszközzel már rendelkezünk, (hardware és szoftver) amit  Egyesületünk az évek során önerőből megvásárolt .

A fejlesztés mindenképp az  autómodellezés javára válna, mert támogatja és segíti az utánpótlás és az autómodellezéssel foglalkozni kezdők sportolási és versenyzési lehetőségeit,
segítené a versenysportot ! 

Az eddigi támogatást megköszönve, bízunk pályázatunk kedvező elbírálásában.

Sporttársi üdvözlettel.

                                                           Varga Balázs
                                                                 Elnök

 

 

Pápa, 2021.09.08.

Teljesítés igazolása
Készrejelentés módja: 
Fénykép