Budaőrsi körrepülő pálya felújítása

Pályázat neve: 
Budaőrsi körrepülő pálya felújítása
Pályázat státusza: 
Beadott
Általános adatok
Pályázat azonosítója: 
199
Pályázó egyesület neve: 
Budapesti Modellező Sportegyesület
Taglétszám: 
72 fő
MMSZ célirány: 
Fenntartás
Pénzügyi adatok
Önrész: 
58 000 Forint
Igényelt összeg: 
350 000 Forint
Teljes költség: 
408 000 Forint
Önrész aránya: 
14.22%
Projekt dátumok
Kezdő időpont: 
2022. 03. 20
Kezdő időpont: 
2022. 03. 20.
Záró dátum: 
2022. 03. 20
Záró dátum: 
2022. 12. 22.
Csúsztatható?: 
Nem
Ütemezés: 
1

Tisztelt Elnökség!

Egyesületünk a modellezés történetében is jelentős helyszínen lévő de használhatatlanságig tönkrement körrepülő pályáját az elmúlt évben igen jelentős költségekkel és rengeteg társadalmi munkával használhatóvá tette, amiről közösségi oldalunkon részletesen beszámoltunk. A munka befejezéséhez kérünk segítséget, mert a nem megfelelő minőségű régi aszfalt porlódik, a felvert szemcsék károsítják a légcsavarokat és a motorokat. Szaknyelven "kellősítésnek" hívott műveletet klubtagjaink önkéntes munkában vállalták, mert a bekért ajánlatok alapján 1 MFt alatti árat nem kaptunk. Ennek az összegnek a pályázati önrészét nem tudjuk vállalni. Így csak az ehhez szükséges anyag megvásárlására pályázunk. Az eddigi hibajavítások során megfelelő gyakorlatot szereztünk az anyag felhordásában.

Jelenleg Budapestnek nincs másik körrepülő pályája, a szakág versenyeinek helyszinei bizonytalanok. 

A felújítás célja egy régi-új és biztonságos versenypálya létrehozása az F2A/B/C kategóriák részére, amelyen edzések, versenyek, bemutatók megtartása újra lehetséges. A tervezett munka tartósságát a szakemberek 20 évre becsülik. A pályán történő edzések és versenyek jó szolgálatot tesznek a modellezés népszerüsítésében is, mert a reptéri túrizmus felnőtt és gyermek látogatói szívesen gyönyörködnek a startokban.

A pályát a budaőrsi repteret üzemeltető Aeroglobe Kft-vel kötött szerződés keretében béreljük. A szerződést mellékeltem. A hosszútávú szerződésre aláírt szándék nyilatkozatot mellékeltem.

Mellékeltem a kellősítéshez szükséges anyag árát, a legkedvezőbb árat adó kereskedő honlapjának behivatkozásával. Az önrész mértékét azért kérjük ílyen alacsony szinten elfogadni, mert a felhordással járó rengeteg önkéntes munkát a pályázat keretei között nem tudjuk elszámolni, de az valójában szerves része a projekt megvalósításának. A befektetett munka értéke meghaladja a hozzá szükséges anyag árát.

Egyesületünk és a körrepülő szakág nevében is tisztelettel

Török László Elnök és Travnik István Körrepülő Szakág vezető

 

 

 

 

Teljesítés igazolása
Készrejelentés módja: 
Fénykép