A modellsport népszerűsítése, utánpótlás toborzás

Pályázat neve: 
A modellsport népszerűsítése, utánpótlás toborzás
Pályázat státusza: 
Archív
Általános adatok
Pályázat azonosítója: 
63
Pályázó egyesület neve: 
Csepeli Modellező SE.
Taglétszám: 
20 fő
MMSZ célirány: 
Utánpótlás
Pénzügyi adatok
Önrész: 
276 000 Forint
Igényelt összeg: 
600 000 Forint
Teljes költség: 
876 000 Forint
Önrész aránya: 
31.51%
Projekt dátumok
Kezdő időpont: 
2018. 06. 25
Kezdő időpont: 
2018. 06. 01.
Záró dátum: 
2018. 06. 25
Záró dátum: 
2018. 12. 11.
Csúsztatható?: 
Nem
Ütemezés: 
4

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából:

„Az Y generáció egy új típusú nemzedék, melynek kialakulásában a technológia száguldó fejlődése játszott rendkívül fontos szerepet. Ha az 1900-as évek utáni időszakot felosztjuk, akkor ez a generáció a negyedik a sorban. Az Y generáció az 1976 és 1995 között született embereké.,

A Z generáció tagjai 1995 és 2012 között születtek, s teljesen különböznek az azt megelőző Y generáció tagjaitól.

A mai 18 évesek és az annál fiatalabbak beleszülettek a digitális technológiák világába, amelyben már elképzelhetetlen élni a Web 2.0, mobiltelefonok, más digitális és kommunikációs eszközök használata nélkül. A Z generációra használt másik fogalom a Marc Prensky által alkotott "digitális bennszülöttek" kifejezés.”

Alapvetően ennek a két nemzedéknek szeretnénk megmutatni a fizikai munkát, szerszámhasználatot, anyagismeretet a modellezésen keresztül.

Szülők, testvérek bevonásával (segítség, közös munka, verseny) a családi kapcsolatok erősítése.

Ez a két generáció már nem foglalkozik otthon, illetve az iskolában a szerszámok használatával.

Közösségi tevékenységük is nagyon beszűköl, illetve átalakult: a virtuális térben találkoznak egymással inkább. A fizikai kontaktusukat is szeretnénk előre vinni, hogyan kell egymással, illetve az ellenkező neműekkel viselkedni, kooperálni.

Programjainkon lehetőséget adunk hajó és autó modellek kipróbálására, egyszerű modellek helyben történő építésére. Az Y és Z generációt a modellrepülő szimulátoron keresztül, a már jól ismert digitális világban, érjük el. Ezzel ösztönözzük, hogy a modellsportot, a valós világban is próbálja. Az egyszerű repülő, hajó modellek gyors siker élményeket hoznak. Ezek a sikerélmények vezetnek a későbbiekben valós egyesületi és versenyszerű modellsport tevékenységhez.

Az igényelt eszközök szélesítik a kipróbálásra szánt eszközöket és kategóriákat. Így a célkorosztály egészét meg tudjuk szólítani, be tudjuk vonni.

Teljesítés igazolása
Készrejelentés módja: 
Fénykép